Ufrivillige tanker & singulariteten.

Bortsett fra forskjellig vitenskap, så er det minst et par store idéer som har rystet min virkelighetsoppfatning, men som ikke er viden kjent.  Disse idéene er:

1.  Den teknologiske utvikling er akselererende, og om noen tiår vil vil vår teknologi og evne til å skape kunstig intelligens utvikle seg så raskt at det snart vil oppstå en superintelligens, med uant fremtid.    en.wikipedia.org/wiki/The_singularity

2.  Da min virkelighet i det hele og fulle er en opplevelse av tanker, så er det også sant at det er umulig for meg å påvirke virkeligheten.  Dette fordi alle tanker, inkludert valg, oppstår i ferdig form når de oppstår.  Min virkelighet som opplevelse av tanker eksisterer utenfor den oppfattede underliggende virkelighet (hjernen og kroppen) hvor tanker oppstår fra.


Evolusjonen frem til det moderne mennesket:3 800 000 000 år med enkle celler (prokaryoter).
3 000 000 000 år med komplekse celler (eukaryoter).
1 000 000 000 år med mulitcellulære organismer.
600 000 000 år med enkle dyr.
200 000 000 år med pattedyr.
2 500 000 år med apedyr.
200 000 år med det moderne mennesket.

ape

Den teknologiske evolusjon:

50 000 år med steinverktøy (enkel teknologi).
7 000 år med avansert jordbruk og hjulet.
6 000 år med skriftsspråk.
4 700 år med moderne sivilisasjon.
560 år med moderne trykkekunst.
200 år med større maskinbasert industri.
65 år med elektronisk datamaskin.
38 år med mikroprosessorer (CPU).
18 år med kommersielt internett.
17 år med Intel 486DX                                 (54 millioner instruksjoner per sekund).
13 år med Intel Pentium Pro                       (541 millioner instruksjoner per sekund).
9 år med AMD Athlon                            (3,561 millioner instruksjoner per sekund.)
4 år med AMD Athlon FX-57                 (12,000 millioner instruksjoner per sekund).
1 år med Intel Core i7 Extreme 965EE  (76,383 millioner instruksjoner per sekund).


Det viktigste + #1 & #2:

Det finnes per definisjon ingen mening uten følelser, fordi det er gjennom følelser - den mystiske påvirkelse av vår virkelighet fra kjemiske substanser i kroppen - at vi gir mening til noe.  De informasjonssystem som har overlevd historiens gang og blitt til oss er programmert gjennom mønster (til dømes synspunkt) som overlever i fellesskap - dette gjør at det innenfor en kultur kan finnes mange subjektive (feks. religiøse) synspunkt om meningen med livet som er positive innenfor ens egen kultur, men objektivt sett er vi her kun fordi vi er de overlevede.  Jeg tror likevel de fleste kan enes på tvers av kultur om at overlevelse er det viktigste for oss, da i hvert fall ingenting gir mening uten at vi er til stede.

Dessverre kan jorden blir truffet av en asteroide eller "gamma-ray burst", vår bane rundt solen kan bli forstyrret av et sort hull, eller vi vil definitivt bli slukt av solen når den er mye eldre.  Da vil alt være bortkastet og mening ikke finnes lenger - det vil si, om vi fortsatt er bosatt kun på jorden..  Da vi har funnet at ingenting gir mening uten overlevelse, så er den viktigste oppgaven for menneskeheten å oppnå en intelligens og teknologi som gjør at vi kan kolonisere andre solsystem.

Heldigivs er den teknologiske utvikling akselererende, som vist i "nedtellingen" ovenfor, og allerede om noen tiår vil kanskje vår intelligens være i stand til å erobre universet.  Men trolig ikke i vår menneskelige form av i dag!  Våre kropper er store, trenger oksygen, vann, mye forskjellig mat, regulert temperatur, og våre hjerner er utrolig trege til å tilegne seg kunnskap og til å kommunisere.  Det vil være mer convenient om vår neste generasjons intelligens er en slags nanoteknologi uten bestemt form; en universal intelligens uten individualitet; en gud.

singularity1f


Og hva kan vi gjøre for å ikke ødelegge jorden, men å kontinuere den teknologiske utvikling som uhindret vil gi vår universale etterkommer et evig, allvitende, euforisk liv uten lidelse?

Ingenting. (^_^)

Mange må jobbe hardt for å utvikle teknologi og samfunn, men du kan bare oppleve dette.  Et informasjonssystem som hjernen er i bunn og grunn et komplekst mønster som har utviklet seg gjennom flere milliarder år.  Bevissthet er tydligvis en naturlig del av hjernen og har utviklet seg gradvis til vår egen utrolige tilstedeværelse.  Bevissthet er tilsynelatende et dynamisk forum i vårt informasjonssystem, men det er likevel den underliggende virkelighet som skaper tanker, følelser og atferd.  En tanke kan ikke selv tenke eller styre atferd.  Du kan prøve et introspektivt forsøk ved å lukke øynene, tenke på et mørke, og så tenke på en bestemt, men vilkårlig farge.  Du vil se at du kan umulig velge en farge før fargen eller idéen til den dukker opp.  Du er jo ikke en hjerne eller kropp.  Du er ikke en person eller et individ.  Du er tanker...om å være en person, eller tanker som utgjør den høyst levende opplevelse av å lese dette innlegget.

Du behøver derfor aldri føle skyld, da du er den perfekte opplevelsen av et milliarder år gammelt mønster som har tatt oss så utrolig langt som til dagens avanserte sivilisasjon, og som fortsetter å utfolde seg mot den teknologiske singularitet, og evig liv, amen..

8 kommentarer.

deepinsidemyhead

03.des.2009 kl.05:40

Sv: Når de satte sprøyta var det som om de kunne tatt en kniv og skjært saaaakte gjennom uten bedøvelse.. Og ja jeg kjente de "gravde" der og det var ekkelt og ubehagelig, men akkurat det husker jeg ikke som vondt... Men når jeg kom til det punktet var jeg allerede i helvete så tror ikke jeg merka forskjell hihi=P

juliane haugan

03.des.2009 kl.16:33

sv; altså kategorien kom jeg borti ved en feil :) og jeg er ikke flink på redigere, derfor gjør jeg det ikke. og det var faktisk info om at jeg skal få en header, som ikke er så svær og ser litt bedre ut, enn den jeg har nå. men jeg tok bare noe på 2 sekunder i mellomtiden

deepinsidemyhead

03.des.2009 kl.17:38

Sv: Jeg kommer fra Lørenskog men bor ikke der nå=) Bor på vestlandet med utsikt mot havet=D Hehe MYE bedre!=D

Legger meg alltid sånn i 9 tia da jeg er hjemme, prøver å stå opp i 15tia meen jeg sover så tungt at jeg våkner sjelden før 1630 tia hehe=P

Man kan jo ikke se spøkelser hehe da er jo hele poenget borte og spøkelsene skal jo bare holde seg stille og være snille=P=D hihi

juliane haugan

03.des.2009 kl.18:51

sv; ohje, kommer ikke på noe kulere enn det ;-)

Maja

03.des.2009 kl.20:13

SV: haha! Såpass, ja. Jeeeg...ehh...antar det er en god ting? :p Jeg har i alle fall aldri vært i Argentina i hele mitt liv.

Maja

03.des.2009 kl.22:47

Hehe, nei, jeg er for det meste ganske rolig av meg. :) Sta som et esel, ja, men ikke direkte noe vulkantemperament. :p Og blir jeg først sur eller irritert får jeg ut den sinte energien ved å typ, trene eller gjøre husarbeid. Veldig greit, faktisk!

deepinsidemyhead

03.des.2009 kl.22:57

Sv: hehehe du mener det altså? =P

Þormóðr

03.des.2009 kl.23:31

Wow, hvem er disse menneskene som kommenterer her? De må ha kommet feil. :P

 
hits